Gnocchi met burrata en spinazie

Terug naar alle recepten
22 april 2023
HoofdgerechtVegetarisch

Gnocchi met burrata en spinazie

25 minuten 2 personen

Pel en snijd de sjalot en doe hetzelfde met de knoflook.

Hak de oesterzwammen grof.

Trek de bovenkant van de burrataverpakking open en knip de burrata met een keukenschaar in stukjes, terwijl je de burratabol in de verpakking houdt. Zo kun je hem straks makkelijk over de spinazie verspreiden.

Zet een grote wok voor de spinazie klaar op het fornuis en een wijde koekenpan voor de gnocchi. Zet een vergiet klaar in de gootsteen.

Giet een sliert olijfolie in de wok en bak daar de sjalot in gedurende 2 minuutjes. Doe de knof erbij en bak nog een minuutje. Nu mag de oesterzwam er ook bij. Bak gedurende een paar minuten en strooi er tijm en peper en zout overheen. Schep goed om en doe het over op een bordje. Veeg de pan even schoon met wat keukenpapier, je hebt hem zometeen weer nodig voor de spinazie.

Plaats de koekenpan op het vuur en doe er een flinke eetlepel olie in.

Laat de gnocchibolletjes er voorzichtig in zakken en bak ze op medium vuur, al om en om scheppend mooi zachtbruin met een spatel. Zet het vuur niet te hoog, anders worden ze hard en zwart. Langzaam bakken geeft de lekkerste gnocchi. Na ca 10 minuten kun je de pesto toevoegen en goed verspreiden over de gnocchi. Bak nog een stuk of 5 minuutjes.


Doe ondertussen een halve eetlepel olie in de wok. Roerbak de helft van de spinazie in korte tijd gaar en doe over in het vergiet.

Doe hetzelfde met het tweede deel van de spinazie, maar laat na het roerbakken in de pan. Doe de spinazie uit het vergiet er weer bij en ook de oesterzwammetjes mogen bij de spinazie. Goed omscheppen en dan even proeven of er nog zout of peper bij kan. gooi er kwakjes burrata op en zet het vuur uit. Doe een deksel op de pan.


Nu kun je de gnocchi en de spinazie naast elkaar op borden leggen en lekker gaan eten..


Ingrediënten voor personen

  • 1 pak gnocchi
  • 400 gram gewassen spinazie
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram burrata
  • 1 el pesto
  • 150 gram oesterzwammen
  • 1 tl gedroogde tijm

Reacties

24 september 2024Ilona

Heerlijk eten. Vooral de burrata maakt alles lekker

6 augustus 2023Jantien

Het was superlekker. Voor herhaling! Goed uitgelegd en zo makkelijk ook, dat je kunt intoetsen voor hoeveel personen je gaat koken zodat je precies weet hoeveel je nodig hebt. Complimenten voor je heerlijke recepten en mooie foto’s!

19 mei 2023Anne Marie

Erg lekker! Vooral de tijm bij de spinazie is verrassend!

Nieuwe reactie