Shakshuka met witte boontjes
Shakshuka met witte boontjes
Shakshuka komt oorspronkelijke uit Noord-Afrika. Je maakt het in één grote (hapjes-) pan. Lekker weinig afwas dus. Als de groentes klaar zijn, maak je holletjes voor de eitjes, die je pocheert in de groentesaus. Handig en smaakvol!
Pel ui en knoflook en snijd beiden fijn.
Giet de boontjes af in een vergiet en spoel af onder de kraan. Laat uitlekken.
Snipper de peterselie. Snijd de tomaten in stukken. Haal de zaadlijsten uit de paprika‘s en snijd ze in stukken.
Verhit in hapjespan de olie en bak de ui en knof 5 minuten zachtjes op medium vuur. Bak de geroosterde paprikapoeder, chiliflakes en komijnzaadjes een minuutje mee.
Voeg de paprika toe en bak eventjes mee. Doe de tomaten erbij en de oregano en smoor 10 minuten mee. Doe er dan de uitgelekte bonen ook bij en breng aan de kook. Proef even of er nog wat chilipoeder of snufje zout bij moet.
Maak met een juslepel kuiltjes in de groentesaus, zoveel kuiltjes als je eters hebt. Of meer, als je veel van eieren houdt.
Breek boven elk kuiltje een eitje en laat de eitjes met deksel op de pan op laag vuurtje stollen. Duurt ongeveer 12 minuutjes.
Strooi de peterselie erover.
Serveer er een broodje naar keuze bij.

Ingrediënten voor personen
- 2 el olijfolie
- 200 gram rode uien
- 4 teentjes knoflook
- 600 gram rijpe tomaten
- 4 eieren
- 2 rode paprika’s
- 2 tl komijnzaad
- 0,5 tl chiliflakes
- 0,5 tl zout
- 1 tl gedroogde oregano
- 2 el gesneden peterselie
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 2 blik canelliniboontjes à 310 gram
- 1 Turks brood of ander brood naar keuze
Reacties
Thank you Vahid. I'm glad you like it!
it's really tasty and takes me to my childhood thanks for this recipe