Budgetbonensoep

Terug naar alle recepten
5 april 2023
SoepVegetarisch

Budgetbonensoep

40 minuten 2 personen


Giet de bruine bonen in een vergiet boven de gootsteen af en spoel met koud water, totdat het bonenvocht eraf is gespoeld. Laat uitdruipen.


Pel en snipper de ui en de knoflookjes. Haal de lelijke buitenste groene bladeren van de prei af en snijd het witte kontje eraf. Snijd de prei in de lengte door en daarna in halve ringetjes, die je in een vergiet doet en even goed wast. Snijd de wortel in kleine stukjes en doe hetzelfde met de bleekselderij. Snipper de peterselie.


Zet je waterkoker aan met ca 600 ml water.


Pak een soeppan of hapjespan en fruit de ui een paar minuutjes zachtjes aan. Doe er de knoflook en de andere gehakte groentes bij (maar niet de peterselie) en smoor alles ongeveer 5 minuutjes, terwijl je af en toe omschept. Doe er de tomatenpuree bij en bak die even mee om te ontzuren.


Giet er het gekookte water bij en de boontjes, het bouillonblokje, laurierblaadje en de italiaanse kruiden. Als het kookt doe je de deksel op de pan en zit hem op een laag pitje.


Laat koken totdat alles in de soep gaar is. Dit duurt ongeveer een kwartier. Proef of er nog zout en peper bij moet, of nog wat extra vocht misschien?


Giet in kommetjes en strooi er de gehakte peterselie overheen.

Ingrediënten voor personen

  • 400 gr blik bruine bonen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 5 gr peterselie
  • 1 winterwortel
  • 1,5 tl Italiaanse kruiden
  • 1 laurierblaadje
  • 0,5 groentebouillontablet

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Nieuwe reactie