Dahl
Dahl
Begin met het pellen en snipperen van de ui. Giet de olie in een wijde pan en smoor de ui zachtjes. Pel ondertussen de knoflook en gember en snijd ze beiden mooi fijn. Als de ui er glazig uitziet (na ca. 8 min) doe je de knoflook en gember erbij en roerbak een minuutje. Daarna voeg je komijn, chiliflakes, kurkuma en garam masala toe. Bak even mee en geniet van de kruidige geur die vrijkomt. Voeg dan de tomatenblokjes met sap toe. Kook even in gedurende een minuut of 5. Voeg dan laurierblad, kokosmelk, water en afgegoten linzen toe.
Laat dit zachtjes inkoken, met de deksel op een kiertje van de pan, totdat het een mooie currydikte heeft. Af en toe moet je even roeren en eventueel nog wat water toevoegen als het te dik wordt.
Als je er rijst bij eet, kook die dan. Of bak het naanbrood even op in de oven. Je kunt nu ook de koriander / peterselie snijden.
Na ca. 10 a 15 minuten pruttelen is de curry klaar. Proef even en maak op smaak met zout, een kneepje limoensap en eventueel een scheut tamari. Garneer rijkelijk met koriander of platte peterselie als je daar meer van houdt.
Ingrediënten voor personen
- 1 blik bruine linzen
- 2 el zonnebloemolie
- 150 gram rode uien
- 1 laurierblaadje
- 2 tenen knoflook
- 3 cm gember
- 0,5 blik tomatenblokjes
- 200 ml kokosmelk
- 150 ml water of iets meer
- 1 el garam masala
- 1 tl kurkuma (geelwortel)
- 0,25 tl chiliflakes
- 1 tl komijnpoeder
- gehakte verse koriander / platte peterselie
- limoen
- scheutje tamari
Reacties
Wat een geweldig lekker recept. Complimenten❤️ Heel eenvoudig te maken en snel klaar. Voor herhaling!
Bij een vorig Diana recept had ik per ongeluk alle verse koriander opgemaakt, dat dus dit keer met korianderpoeier opgelost. Voor toch een beetje groene look er wat lenteui doorheen gedaan. Pittige smaak heeft de saus maar wat milder door de kokos.
Ook al weer zo lekker