Flammstrudel
Flammstrudel
Begin met het snijden van de groenten.
Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Dit gaat makkelijk met een mandoline, maar lukt ook met een kaasschaaf of scherp mes.
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd hem in dunne plakken.
Als laatste snijd je de venkel doormidden en ontdoe je hem van de harde kern onderin. Snijd hem in dunne plakken.
Rooster de courgette en venkel aan beide kanten in een grillpan mooi bruin. De ui en paprika kun je tegelijkertijd in een gewone koekenpan zachtjes aanbakken. De courgette bestrooi je na het grillen met peper en zout. Leg de plakken courgette, ui, paprika en venkel op een groot plat bord en laat afkoelen.
Vis de tomaatjes uit de olie en hak ze redelijk fijn.
Verwarm de oven voor op 180/200 graden en beleg de bakplaat met bakpapier.
Bestrooi je werkblad royaal met bloem en leg het flammkuchendeeg met het daaraan vast geplakte stuk bakpapier aan de bovenkant op het bebloemde werkblad. Rol het deeg met je deegroller uit totdat het een omtrek van ongeveer 40 x 45 cm heeft. Leg de lange kant recht voor je. Trek nu het bakpapier van het deeg af en bestuif de bovenkant van het deeg een beetje met bloem.
Bedek het deeg met een laag courgetteplakken. Zorg ervoor dat je bij het neerleggen van de groenteplakken aan alle kanten van het deeg 3 vingers marge laat. Verdeel alles gelijkmatig over de bodem.
Besmeer de courgetteplakken met een laag pesto. Gebruik alle pesto.

Daarover verdeel je achtereenvolgens de venkel, paprika en tot slot de uien. Strooi er de zontomaatjes overheen. Maal er wat peper overheen en bestrooi het tot slot met de geraspte kaas.

Vouw drie deegranden van de zijkanten naar binnen over de vulling heen. Begin met rollen vanaf de ingevouwen lange kant naar de open kant toe.

Leg de strudel met de deegnaad naar onderen voorzichtig op de bakplaat met bakpapier. Smeer hem in met het losgeklopte ei.
Bak hem in ongeveer 25 - 30 minuten mooi goudbruin in de voorverwarmde oven.
Ingrediënten voor personen
- 1 pak Flammkuchendeeg à 260 gram
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 2 rode uien
- 0,5 venkel
- 50 gram zongedroogde tomaten (in olie met kruiden)
- 70 gram pesto
- 70 gram parmezaanse kaas
- patentbloem (voor het uitrollen)
- 1 ei
- olijfolie (voor het grillen van de groenten)
Reacties
Het was weer heerlijk dit recept! De foto's van de tussenstapjes in de tekst vond ik ook fijn. Dan kun je zien dat je op de goeie weg zit.