Frisse pompoensalade

Terug naar alle recepten
5 april 2023
Salade

Frisse pompoensalade

45 minuten 4 personen

Je begint met het marineren van je uitje:

Pel de ui, snijd hem door in de lengte en leg de twee uihelften op je snijplank. Snijd nu dunne halve ringen.

Giet 6 eetlepels wijnazijn in een schoon jampotje en roer daar 1 eetlepel gembersiroop doorheen. Gooi nu de uitjes erbij en roer goed om. Laat minstens een kwartier marineren. Daarna is de ui klaar voor gebruik. Langer marineren maakt de ui nog lekkerder.


Ga verder met het maken van de salade, terwijl de ui op smaak komt in je marinade.

Zet de oven aan op 180 graden en bekleed je bakplaat met ovenpapier.

Snijd en schil de pompoen en schep de pitten eruit met een theelepel.

Snijd de pompoen in gelijke blokjes en hussel ze in een diep bord om met een halve theelepel tijm en paprikapoeder en een snufje zout en wat peper. Nu roer je het om met een eetlepel olijfolie en stort ze op de bakplaat. Schuif ze in de oven voor ca. 15 à 20 minuten, totdat ze mooi bruin en gaar zijn.

In de tussentijd pak je een slaschaal en doe je er de veldsla in. 

Je roostert de zonnepitten eventjes in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bordje.

Je maakt de rode paprika schoon en hakt hem in kleine blokjes en strooit ze over de veldsla in de kom.
Hak of scheur de mozzarella in stukjes. En strooi ook over de salade.

Maak de dressing.

Doe een eetlepel balsamicoazijn in een glaasje. Daar doe je een theelepeltje honing bij en wat peper en zout en je roert het even goed om. Doe er 2 eetlepels olijfolie bij en roer weer om,

Sprenkel de dressing over de salade en strooi er ook de zonnepitjes en gemarineerde uitjes overheen.

Haal de pompoenblokjes uit de oven en vlei ze tussen de andere groentes in je slakom. Schep om. Klaar!


Ingrediënten voor personen

  • 50 gr veldsla
  • 250 gr pompoenblokjes
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 25 gr zonnepitten
  • 1 bol mozzarella
  • 6 el rode wijnazijn
  • 1 el gembersiroop
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl tijm
  • 1 el balsamicoazijn

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Nieuwe reactie