Granola 2.0
Granola 2.0
Laten we beginnen met de oven op 150/170 graden te verwarmen. Pak een grote bakplaat waar 1 vel bakpapier oppast. Leg dat vel er dus op.
Rasp het gele deel van de citroenschil eraf en bewaar even in klein bakje. Hak de noten grof.
Doe de vlokken, pitten, noten en lijnzaad in een flinke schaal en hussel ze door elkaar met een flinke lepel.
Doe de olie en de honing in een schaaltje en voeg de citroenrasp, de kaneel, de gemberpoeder en het zout toe. Roer goed om en giet dit papje over de droge ingrediënten. Hussel weer goed met een grote lepel.
Scheid de eieren (je gebruikt alleen de eiwitten) en klop de eiwitten met een handmixer/keukenmachine goed stevig.
Schep de eiwitten voorzichtig door het granenmengsel en strijk gelijkmatig uit op de bakplaat met bakpapier. Schep de massa niet te vaak om, anders krijg je veel losse korrels. Het is lekker als je grotere brokken granola krijgt.
In de oven gedurende 25 tot 35 minuten mooi bruin bakken. Halverwege de tijd even de oven openen en met een grote lepel voorzichtig omscheppen, daar waar het bruin is geworden.
Als de granola goudbruin is haal je de plaat uit de oven. Laat afkoelen en dan pas schep je de rozijntjes/cranberries erdoor.

Laat helemaal afkoelen en giet het dan over in een bewaarbus.
Ingrediënten voor porties
- Droge ingrediënten:
- 300 gr grove havermout of andere granenvlokken
- 125 gr amandelen, walnoten en/of andere ongezouten noten
- 50 gr gebroken lijnzaad
- 25 gr zaden of pittenmix (kun je vervangen door kokosrasp)
- Smaakjes:
- 0,75 el kaneel
- 0,25 tl gemberpoeder
- 0,25 tl zout
- 1 citroen of limoen, rasp van het opperste deel
- Natte ingrediënten:
- 1 el honing
- 50 ml zonnebloemolie
- Verder nog nodig:
- 2 eiwitten
- 80 gr rozijnen of cranberries. (voeg je pas toe als de granola is afgekoeld)