Groentebouillon

Terug naar alle recepten
26 april 2023
Koken met restjesWeekend koken

Groentebouillon

60 minuten 8 personen

Je kunt allerlei groentes gebruiken, vooral als ze nog goed genoeg zijn om te eten, maar niet meer zo mooi ogen. Ook verse kruiden geven aroma dus gooi ze vooral in je bouillonpan!

Snijd de ui met schil en al door. Plet de knoflookteen. De andere groentes kun je grof hakken.

Ik doe de peperkorrels liever in een theezeefknijper. Die wil ik niet meer tegenkomen in mijn risotto.

Doe alle groentes en kruiden in een grote soeppan en giet er minstens 2 liter water bij. En een kleine theelepel zout. Breng aan de kook.

Laat minstens 3 kwartier pruttelen op een laag pitje. Mag ook best wat langer.

Zeef de bouillon en verwijder ook de peperkorrels. .Laat afkoelen en zet daarna in de koelkast of vries in delen in.

Ingrediënten voor personen

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 tomaat
  • 4 bleekselderijstengels of plakken knolselderij
  • 1 prei of de donkergroene bladeren ervan
  • 1 teen knoflook
  • 1 handje peterseliestelen
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 10 peperkorreltjes

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Nieuwe reactie