Hugo’s orzo

Terug naar alle recepten
7 april 2023
HoofdgerechtVegetarisch

Hugo’s orzo

60 minuten 4 personen

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete luchtoven) of 200 graden (klassieke oven).En doe een stuk bakpapier op de bakplaat. Neem evt 2 ovenplaten, de groentes moeten wel wat ruimte hebben, anders worden ze niet gelijkmatig gaar.


Begin met de groentes:

Schil de uien en snijd ze in grove stukken.

Snijd de aubergine in blokken

Maak de paprika's schoon en hak in grove stukken

Veeg de bleekselderijstengels schoon en hak in stukken.

Als de tomaatjes groot zijn, halveer je ze even.

Snipper de basilicum.


Gooi alle groentes, ook de cherrytomaatjes, op de bakplaat met papier erop. Maak nu een lekkere olie voor door de groentes: doe de olijfolie in een bakje en pers er de knoflook boven. Doe er peper, zout, italiaanse kruiden bij en roer door. Giet dit over de groentes. Daarna lekker omwoelen, totdat alles met olie is bedekt.

Schuif in de oven en bak in ongeveer 20 minuten mooi bruin. Check halverwege en hussel je groentes even om.


Zet een wijde pan (hier doe je straks ook de groentes uit de oven bij) met water op en breng aan de kook. Doe er het bouillontablet bij.

Gooi de orzo in de pan als de groentes 10 minuten in de oven zitten.


Giet de orzo af als ie gaar is. En doe terug in de pan.

Haal de groentes uit de oven en strooi ze over de orzo in de pan. Drapeer er de burrata overheen en strooi er de basilicum overheen.

Proef even of er nog zout of peper bij moet.


Dit recept kun je qua groentes aan het seizoen aanpassen. In de winter gebruik je bijvoorbeeld venkel, wortel, pompoen, rode ui en prei. Gebruik wel altijd de tomaatjes, om een fris zuurtje en wat sappigheid aan je orzo te geven!

Ingrediënten voor personen

  • 320 gr orzo (rijstvormige pasta)
  • 5 el olijfolie
  • 2 rode uien
  • 2 kleien bollen burrata
  • 2 aubergines
  • 2 bleekselderijstengels
  • 3 rode puntpaprika's
  • 0,5 groente, tuinkruiden-of kippebouillontablet
  • 500 gr cherry of snoeptomaatjes
  • 2 tl italiaanse kruiden
  • restje olijven
  • verse basilicum
  • 2 tenen knoflook

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Nieuwe reactie