Italiaanse pantosti

Terug naar alle recepten
20 april 2023
LunchKoken met restjesVegetarisch

Italiaanse pantosti

20 minuten 2 personen

Leg je oude bammen op een grote plank. Als ze klein zijn, kun je er 6 verwerken. Als ze groot zijn, heb je aan 4 genoeg.

De helft van de broodjes besmeer je met pesto. De andere helft met wat olijfolie of boter. Snijd de tomaat in plakjes en leg die plakjes op de broodjes met de pesto. Maal royaal peper boven de tomaat met pesto bammen.

Snijd de mozzarella in plakken en leg de mozzaplakjes op de tomaten. Scheur de basiicumblaadjes in stukken en leg ze op de mozzarella. Daarop leg je de broodje met olie/boter erop. Zorg dat de vulling goed tussen de sandwiches zit en niet uitsteekt. Anders smelt de mozzarella tussen je brood uit.

Klop het ei los met de melk in een diep bord. Pak je sandwiches met twee handen stevig vast, zodanig dat de vulling op zijn plaats blijft en doop de broodjes aan beide kanten in het eimengsel. Alle kanten moeten dus in ei gedoopt zijn.

Giet wat olijfolie in een koekenpan en bak de tosti’s aan beide kanten mooi bruin. Bak echter niet te snel, anders wordt de vulling niet gaar en smelt de kaas niet. Je kunt ook de pan even op laag vuur zetten met een deksel erop en af en toe even spieken of de kaas gesmolten is en de tomaat warm.

Ingrediënten voor personen

  • oude boterhammen
  • 1 bol mozzarella
  • 2 tomaten
  • 2 el pesto
  • 1 ei
  • 2 el melk
  • 6 blaadjes basilicum

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Nieuwe reactie