Lentegroentjessalade
Lentegroentjessalade
Snijd het kontje en stengeltje van de courgette en maak in de lengte lange, vrij dunne plakken met een mes of mandoline.
Doe 2 el olijfolie in een bakje en pers er een teentje knoflook boven. Roer goed om en smeer met een bakkwastje de plakken courgette hier royaal mee in.
Zet de grillpan op het vuur en maak mooie grillstrepen door de courgetteplakken aan beide kanten op vrij hoog vuur te bakken. Bestrooi ze met peper en zout aan beide kanten en laat ze afkoelen op een groot plat bord.
Breek de bloemkoolroosjes in kleine roosjes en schep ze om met een eetlepel limoensap (of citroensap) met wat zout en peper. Laat dit even intrekken.
Blancheer de erwtjes 2 minuutjes in kokend water en giet ze door een zeef. Spoel af met koud water.
Snijd de kruiden en de lenteuitjes mooi fijn.
Snijd de courgettestroken in kleinere stukken, die makkelijker hanteerbaar zijn in je salade.
Maak de dressing: doe 1,5 el limoen-/citroensap, 1 tl honing, 1 tl mosterd, 2 el olijfolie en wat peper en zout in een jampotje met deksel en schud dit goed om.
Vlei alle saladegroentes in een wijde kom en strooi er de kruiden en lenteuitjes overheen. Sprenkel de dressing over de salade.

Ingrediënten voor personen
- 1 courgette
- 150 gram (diepvries-) erwtjes
- 250 gr bloemkoolroosjes
- 2 lenteuitjes
- 2,5 el limoensap of citroensap
- 1 el gesneden dille
- 1 el gesneden muntblaadjes
- 4 el olijfolie
- 1 teen knoflook