Mexicaanse veggiewraps

Terug naar alle recepten
10 april 2023
Vegetarisch

Mexicaanse veggiewraps

30 minuten 2 personen

Schil en snipper de ui. Schil de knoflook en hak fijn. Snipper de lente-uitjes.

Maak de paprika schoon en hak in stukjes. Spoel de bleekselderijstengels af en veeg ze droog met keukenpapier. Hak in stukjes.


Giet de boontjes af in een zeef en spoel het blikjeswater af onder de kraan. Laat uitlekken.


Giet een eetlepel olie in een hapjespan en verhit de pan. Bak de “kipstukjes” mooi bruin op vrij hoog vuur. Blijf erbij en schep af en toe goed om. Dit gaat nl heel snel. Als ze goudbruin zijn strooi je er een beetje peper op en doe je de stukjes over op een bordje.


Doe weer een eetlepel olijfolie in de hapjespan en bak de ui een paar minuutjes. Doe de knoflook, de bleekselderie- en de paprikastukjes erbij en bak even mee. Voeg de komijnpoeder, koriander en geroosterde paprikapoeder en bak zachtjes mee gedurende 2 minuten. Goed blijven roeren, dit kan aanbakken. Voeg evt nog een sliertje olie toe als het te droog wordt.


Voeg de tomaten uit blik toe en verhit op hoog vuur. Knip de tomaten stuk met de keukenschaar. Verhit de prut totdat ie kookt en voeg nu de afgespoelde boontjes toe.

Kook ca. 10 min totdat het niet meer zo dun is en geschikt om wraps te vullen.

Voeg op het laatst de kipstuckjes toe en verhit totdat het pruttelt. Proef even of er nog zout of pittigheid (chilipoeder) bij moet.

Leg de wrapjes open op een grote plank naast elkaar. Beleg ze voor de helft met de saus en laat wat ruimte vrij aan de buitenste randen. Verdeel over de saus een dun laagje geraspte kaas en daarna de lenteui-ringetjes. Klap de wraps weer dicht.

Zet een grote koekenpan op het vuur en verhit daar een eetlepel olie in. Leg twee dubbelgeklapte wraps met de rechte kanten naar elkaar in de koekenpan en bak ze mooi bruin. Draai ze met een beetje beleid en een groot pannenkoekmes om en bak ze aan de andere kant. Bak niet te snel, anders is de vulling niet warm.

Doe hetzelfde met de andere wraps.

Ingrediënten voor personen

  • 1 blik gepelde tomaten met sap
  • 1 blikje kidneybonen of zwarte bonen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 0,5 tl chilivlokken
  • 1 rode paprika
  • 1 pakje vegetarische "kipstukjes"
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 0,75 tl korianderpoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 4 tortillas of wraps
  • geraspte jong belegen kaas naar smaak
  • 3 lenteuitjes

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Nieuwe reactie