Nokkie-Gnocchi uit de oven

Terug naar alle recepten
13 oktober 2024
HoofdgerechtOvenschotel

Nokkie-Gnocchi uit de oven

60 minuten 2 personen

Zet een volle waterkoker aan en doe de gnocchi in een ruime schaal. Giet het gekookte water over de gnocchi en laat 2 minuten staan. Giet daarna af in een vergiet en laat uitlekken.

Verwarm de oven voor op 200/220 graden en bekleed een grote bakplaat (of twee kleintjes) met bakpapier.

Hak de pompoen in kleine blokjes van ca. 1 cm dik. Maak de bleekselderijstengels schoon en hak ze in kleine stukjes.

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en halveer ze als ze erg groot zijn.

Hak de helft van de blaadjes salie in kleine stukjes.

Rasp de parmezaanse kaas.

Doe de olijfolie in een bakje en voeg de paprikapoeder, chiliflakes, geperste knoflook, peper, zout en de gehakte salie toe. Roer goed om.

Verspreid de gnocchi, pompoen, champignons en bleekselderij over de bakplaat. Giet de olie erover en hussel alles goed om.

Schuif in de oven en bak ca. 25 minuten totdat het gerecht lichtjes begint te kleuren. 

Haal de bakplaat uit de oven en strooi er de kaas overheen.

Zet terug in de oven en bak nog ca. 10 minuten of totdat het er goudbruin uitziet. 

Hussel de tweede helft van de salieblaadjes om met een beetje olie, leg ze naast de andere ingrediënten en bak ze de laatste 5 ovenminuutjes even mee totdat ze knapperig zijn.

Maak het sausje door het citroensap, de gehakte peterselie en wat peper en evt zout naar smaak door de cottage cheese te roeren.

Haal het geheel uit de oven. Serveer met het sausje en verpulver er nog wat gebakken salieblaadjes overheen.




Ingrediënten voor personen

  • 400 gram schoongemaakte pompoen
  • 200 gram bleekselderijstengels
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 500 gram gnocchi
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 mespunt chiliflakes
  • 10 gram salieblaadjes
  • 60 gram geraspte parmezaanse kaas
  • Voor het sausje:
  • 100 gram cottage cheese
  • 4 takjes platte peterselie, fijngehakt
  • 0,5 el citroensap

Reacties

16 oktober 2024Ilona

Fijn recept weer, zelfs zonder salie (vergeten) heerlijk

Nieuwe reactie