Notella's

Terug naar alle recepten
3 maart 2024
Bakwerk

Notella's

35 minuten 15 stuks

Hak de hazelnoten heel grof en doe hetzelfde met de chocolade.

Rasp de sinaasappelschil met een fijne rasp.

Verwarm de oven voor op 180/200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Doe de gewone suiker, de basterdsuiker, de boter en de geraspte sinaasappelschil in de kom van je keukenmachine/mixer. Laat het ca. 5 minuten zachtjes draaien, zodat het een egale consistentie krijgt.

Voeg de eetlepels water toe en het vanille-extract. Mix totdat het vocht is opgenomen.

Voeg de bloemsoorten, het zout, de bakpoeder en baking soda toe en meng totdat je een gelijkmatige massa hebt, maar niet langer.

Draai er mooie kleine balletjes van (formaat pingpongbal). Druk ze een beetje plat en leg ze op de beklede bakplaat met een afstand van ongeveer 3 cm van elkaar. Ze lopen namelijk nog uit tijdens het bakken.

Schuif ze in de oven en bak ze in 12 - 15 minuten mooi bruin en knapperig.

Laat ze nog even liggen op de bakplaat, want ze zijn nu nog heel zacht. Als ze stevig aanvoelen kun je ze voorzichtig op een rooster verder laten afkoelen.



Ingrediënten voor stuks

  • 100 gram boter (of plantenmargarine)
  • 0,5 schil van een biologische sinaasappel
  • 50 gram gele basterdsuiker
  • 50 gram gewone suiker
  • 75 gram patentbloem
  • 75 gram volkorenbloem
  • 1 tl vanille-extract
  • 0,25 tl zout
  • 80 pure chocolade (minstens 75% cacao)
  • 100 gram hazelnoten
  • 2 el koud water
  • 0,25 tl bakpoeder
  • 0,25 tl baking soda

Reacties

7 maart 2024Ilona

Verrukkuluk!

Nieuwe reactie