Pasta alla Norma

Terug naar alle recepten
19 april 2023
HoofdgerechtVegetarisch

Pasta alla Norma

60 minuten 4 personen

Belangrijk onderdeel van het maken van deze klassieker uit Sicilië is het kopen van goede ingrediënten. Koop een blik tomaten van een gerenommeerd Italiaans merk. Dat scheelt niet alleen in smaak, maar ook in tijd. Deze tomaten smaken meteen al goed en hoeven niet zo lang te ontzuren.


Begin met de saus: schil en snijd de knoflook fijn en pel en snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en chilivlokken 5 min. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut. Voeg de tomaten en oregano toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 20 à 30 minuten koken.


Nu ga je aan de slag met je aubergines.

Verwarm de oven voor op 180 / 200 graden.


Snijd de kapjes en stronkjes van de aubergies. Snijd daarna de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik en daarna in stukjes.


Bekleed een flinke bakplaat (of twee bakplaten) met ovenpapier.

Verdeel de aubergineblokjes over de bakplaat.


Doe de olijfolie in een kommetje en pers er de knoflook boven uit. Doe er een flinke snuf zout bij, versgemalen peper en de gedroogde tijm. Roer goed door.

Sprenkel over de aubergineblokjes en hussel.

Schuif ze in de oven en rooster totdat de blokjes lekker bruin en krokant zijn. Dit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.


Proef ondertussen of de saus naar wens is en breng op smaak met zout en peper.


Kook de pasta beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Meng de pasta door de saus. Giet er eventueel wat pastawater bij als de saus te dik is. Schep er op het laatst de geroosterde aubergineblokjes overheen. Bestrooi met de basilicumblaadjes en de kaas van je keuze.





Ingrediënten voor personen

  • Voor de tomatensaus:
  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 tl oregano
  • snuf chilivlokken
  • 800 ml hele tomaten in blik
  • 15 gr verse basilicumblaadjes
  • Voor de aubergines:
  • 3 aubergines
  • 8 el milde olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl tijm
  • 350 gr penne of rigatoni
  • gedroogde ricotta, pecorino of parmezaanse kaas

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Nieuwe reactie