Pasta e ceci

Terug naar alle recepten
10 april 2023
HoofdgerechtVegetarisch

Pasta e ceci

45 minuten 4 personen

Pel en hak de sjalotten fijn en doe hetzelfde met de knoflookteentjes. Rits de naaldjes van de rozemarijntak af en hak ze fijn.

Spoel of veeg de bleekselderij schoon en hak fijn.

Hak de peterselie fijn.


Maak het blik/ de blikken kikkererwten open en giet de erwtjes door een zeef. Spoel ze goed af, het blikwater smaakt nogal muf. Laat uitlekken.


Kook 600 ml water voor de pasta in de waterkoker, die heb je strakjes nodig. De pasta kook je straks gewoon samen met de prut mee. Heb je lekker weinig vaat!


Doe een flinke scheut olijfolie in een hapjespan en zet het vuur aan. Voeg sjalot, knof, bleekselderij en rozemarijn toe en bak zachtjes gedurende 5 minuten.

Doe er wat peper, zout, geroosterde paprikapoeder en komijn bij en bak even mee.


Voeg de tomatenpuree toe aan het geheel. En bak de puree op laag vuur mee, zodat het zuur uit de puree wordt getrokken.


Voeg de tomaatjes uit blik toe en bak even lekker mee. Zet het vuur maar even hoger.


Doe nu de pasta en de kikkererwten bij de pan, voeg hier het kokende water aan toe uit de waterkoker tot alles ruim onder water staat. Doe er nog wat zout bij of een half bouillonblokje groentebouillon. Breng aan de kook.


Laat dit minstens 20 min pruttelen met de deksel van de pan, zodat je het meeste vocht inkookt en er een sauzerige pasta overblijft.


Hak wat verse peterselie fijn.


Check of de pasta al lekker al dente is. Doe de kappertjes erbij en laat nog even doorwarmen.

Proef goed of er nog peper of zout bij moet en strooi de peterselie erover. En een sliertje mooie olie!






Ingrediënten voor personen

  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 tenen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 40 gram kappertjes
  • 1 blik cherry- of dadeltomaatjes
  • 250 gr schelpjespasta of orecchiette (oortjespasta)
  • 2 blik kikkererwten van 400 gram
  • 1 snuf chiliflakes
  • 1 tl komijn
  • 1 tl geroosterde paprikapoeder
  • 4 takjes peterselie
  • 4 el tomatenpuree
  • 40 gr kappertjes

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Nieuwe reactie