Pasta met miso enzo

Terug naar alle recepten
23 april 2023
VegetarischHoofdgerecht

Pasta met miso enzo

30 minuten 2 personen

Pel de ui en de knoflook en snipper beiden.

Snijd de lelijke bladeren van de prei en snijd hem in de lengte door. Snijd hem in halve ringetjes en was in een vergiet en laat uitdruipen.

Snijd de venkelknol in de lengte door en haal de harde kern eruit. Snijd de venkel verder in stukken.

Hak de tomaat in kleine stukjes.


In een hapjespan of wok doe je wat olie en bak de ui en knoflook even een paar minuutjes zachtjes aan. Doe er daarna de prei en venkel bij en smoor ca.8 minuten en voeg de tomatenblokjes toe. Als de groentes knapperig en beetgaar zijn, doe je ze over in een schaal. Ze gaan zo weer terug in de pan.

Zet ondertussen een pastapan op met water en wat zout. Als het water kookt kun je de pasta erin doen en laten koken totdat ie praktisch al dente is. Meet nu 200 ml pastawater af in een maatbeker, terwijl je de pasta in een vergiet afgiet.

Giet dit pastawater in de hapjespan, zet op het vuur en doe er de miso bij. Klop met een garde, zodat de miso oplost. Doe er daarna de pasta bij. Kook zo’n 3 minuutjes in en doe er de gebakken groentes en ook de spinazie bij en maak nog even warm.

Voeg een eetlepel olijfolie toe en de kaas en flink wat peper.

Strooi er op het laatst de salie overheen.

Ingrediënten voor personen

  • 30 gram “witte” miso
  • 160 gram fusilli, penne of trofie
  • 1 rode ui
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 prei
  • 50 gram spinazie
  • 1 grote tomaat
  • 3 el lekkere olijfolie
  • 200 ml pastawater
  • 50 gram parmezaanse of oude kaas
  • 4 blaadjes salie, grofgehakt

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Nieuwe reactie