Ratatouille met visje d'rop

Terug naar alle recepten
12 april 2023
Vis

Ratatouille met visje d'rop

30 minuten 3 personen

Leg, als je vis uit de vriezer gebruikt, de vis een paar uur eerder op de aanrecht om te ontdooien. Hij mag nog best deels bevroren zijn als je hem gaat verwerken. Dit kan de kooktijd wel wat verlengen.

Maak de ui en de knoflook schoon en snipper beiden.

Haal de ingewanden uit de rode paprika en hak in stukjes. Snijd de venkel doormidden en haal de harde kern eruit. Verwijder de steelaanzet van de courgette, snijd hem in de lengte door en daarna in kleine stukjes.

Zet een flinke steel- of hapjespan voor de ratatouille op het vuur en doe er 2 eetlepels olijfolie in. Bak de ui zachtjes aan gedurende een paar minuutjes en voeg de knoflook, venkel, rode paprika en courgette toe. Bak zeker 10 minuutjes op een middelhoog vuur. Schep af en toe om.

Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. En smeer de de visjes aan beide kanten in met een mengsel van 1,5 el pesto en 0,5 el olijfolie. Maal er aan peper overheen.

Zet een pastapan met water op en doe de pasta erbij als het water kookt. Check de kooktijd op je pastapak. En giet op tijd af.

Voeg de tomatenblokjes toe en bak even op hoog vuur. Daarna doe je er de tomatenpuree bij en bak even mee. Voeg 100 ml heet water toe en doe de deksel op de pan en sudder nog een kwartier. In de laatste 10 minuutjes leg je de ingesmeerde visjes bovenop de ratatouille en pocheer ze zachtjes gaar. Als de vis niet meer doorzichtig oogt, is hij gaar. Of proef gewoon even.

Strooi er de verse marjoleinblaadjes overheen.




Ingrediënten voor personen

  • 450 gram kabeljauw (diepvries is prima)
  • 400 gram tomaten
  • 35 gram tomatenpuree
  • 2 rode uien
  • 1 venkelknol
  • 1 rode paprika
  • 0,5 courgette
  • 3 tenen knoflook
  • 1,5 tl provençaalse kruiden
  • 1,5 el pesto
  • handvol verse marjolein/oregano
  • 300 gram pasta, bijvoorbeeld pappardelle of farfalle

Reacties

22 mei 2023André

Ook vrienden vonden dit heel erg lekker en gezond

Nieuwe reactie