Salade Niçoise à la Daan
Salade Niçoise à la Daan
Je begint met het marineren van de ui: doe 6 el wijnazijn en 1 el gembersiroop in een jampotje. Roer goed om. Pel en snijd de ui in halve ringen en doe bij de marinade in het potje. Doe de deksel erop en schud even goed. Nu laat je de ui minstens een kwartier op smaak komen.
Zet een pan water met wat zout op het vuur.
Schil de aardappelen en snijd een keer door. Haal de kontjes van de sperzieboontjes af. Snijd ze in kleinere stukjes.
Doe de aardappelen bij het water in de pan en kook ca. 12 minuutjes. Gooi er dan de boontjes bij en kook nog zo'n 7 minuten. De piepers moeten in ieder geval beetgaar zijn.
Vis de aardappelen en sperziebonen uit de pan met een schuimspaan en doe over in een vergiet. Spoel af met koud water.
Leg nu voorzichtig het ei in het achtergebleven kookwater en kook het ei zo'n 8 minuten. Pel het daarna en snijd in plakjes.
Snijd de aardappel in kleine stukjes. Halveer de olijven. Snijd de tofu in hapklare plakjes.
Bak de plakjes tofu in een kleine koekenpan met een sliert olie aan beide kanten mooi zachtbruin. Sprenkel er tamari overheen en bak nog even aan beide kanten kort aan, stort op een bordje en laat afkoelen.
Maak de dressing van de wijnazijn, mosterd, honing, peper, verse tijm, zout en rasp het halve teentje knoflook erboven. Roer goed om en roer er ca. 4 el olijfolie door.
Schik alle ingrediënten op een wijde saladeschaal, vis ook een deel van de uitjes uit de marinade en strooi ze erover.
Schenk de dressing eroverheen en hussel voorzichtig een beetje om.
Opeten met een knapperig stokbrood.

Ingrediënten voor personen
- 2 vaste aardappelen
- 150 gram sperziebonen
- 1 ei
- 120 gram groene of zwarte olijven
- 40 gram gewassen sla naar keuze
- 150 gram rijpe tomaten
- 100 gram gerookte tofu
- 0,5 el tamari of sojasaus
- 5 el olijfolie
- 1,5 el wijnazijn en nog 6 el wijnazijn voor de marinade
- 1 el gembersiroop
- 1 tl mosterd
- 0,5 teen knoflook
- 0,5 tl honing
- paar takjes verse tijm
- 1 rode ui
Reacties
I really enjoyed this salad. The tofu was delicious, and all the ingredients blended nicely together. Hugo recommended this site to me. I will bookmark it and find a healthy and delicious recipe to cook for my little daughter 😊
I loved it, especially the fact that the only dressing was olive oil. It didn’t need anything else—just the olive oil, which enhanced every flavor in the salad and allowed me to fully enjoy each bite.