Soupe au pistou

Terug naar alle recepten
29 maart 2023
SoepVegetarischKoken met restjes

Soupe au pistou

60 minuten 4 personen

Deze soep is lekker op de dag dat je hem hebt gemaakt. Echter, de volgende dag heeft ie nog veel meer smaak. Een ideale bewaarsoep!


Giet de witte boontjes af in een zeef en spoel ze even af. Laat uitlekken.

Pel en snipper de ui. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.

Maak de sperzieboontjes schoon en hak ze in stukjes.

Schil de piepers en hak ze in blokjes. Snijd de prei in de lengte door, scheur de lelijke bladeren eraf en snijd in halve ringetjes. Doe in een vergiet en spoel goed schoon.

Snijd de courgette in blokjes.

Hak de tomaten in grove stukken.

Zet een grote soeppan op het vuur en gooi er 2 eetlepels olijfolie in. Bak de ui zachtjes 5 minuten aan en doe er daarna de aardappelstukjes, de helft van de gesnipperde knoflook, de prei, de sperzieboontjes en courgette bij en bak even mee. Gooi er nu de tomatenblokjes bij en smoor eventjes.

Nu kun je er peper over strooien en de laurierblaadjes en de provençaalse kruiden toevoegen. En de groentebouillon. Laat 30 minuutjes pruttelen op een laag vuur met de deksel op de pan.


Intussen kun je de pistou bereiden: Rasp de kaas en hak de basilicum.

Pak je vijzel of keukenmachine erbij en doe er de overgebleven knoflook bij. Doe er de basilicum bij en de kaas. Maal of vijzel dit goed door elkaar en voeg zoveel olijfolie toe dat je een mooi dik sausje krijgt.


Doe nu de witte boontjes bij de soep en kook nog zo’n 10 minuten.

Voeg de pistou toe aan de soep en roer goed door. Proef even of er nog zout of peper bij moet.

Eet hier een lekker stokbrood bij.

Ingrediënten voor personen

  • 2 grote aardappelen
  • 1 prei
  • 250 gram sperzieboontjes
  • 1 blik witte bonen of canellinibonen (310 gram)
  • 1 courgette
  • 300 gram tros- of romatomaten (mag ook uit blik)
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 15 gram basilicum (ik gebruik ook de steeltjes)
  • 1 tl provençaalse kruiden
  • 1 ui
  • 1,5 liter groentebouillon (mag van blokje)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 stokbrood

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Nieuwe reactie