Strawberry shortcakes

Terug naar alle recepten
24 april 2023
Bakwerk

Strawberry shortcakes

45 minuten 6 personen

Zet je oven aan op 190/210 graden en leg een stuk bakpapier op de ovenplaat.


Doe al het droge spul in de kom van je keukenmachine:

bloem, zout, suiker, bakpoeder en ook de geraspte citroenschil. Laat de machine even kort draaien om het losjes te mengen.

Hak de koude boter in stukjes en doe ze ook in de kom. Pulseer de boterklontjes erdoor.

Giet de karnemelk erbij en laat even kort draaien in de machine. Als het deeg een klonterige, maar samenhangende brei is geworden, ben je klaar. Vooral niet te lang laten draaien, dan verlies je alle luchtigheid. En die wil je nou juist......

Maak nu met een beetje nat gemaakte handen 6 balletjes. Doe dit snel, het deeg voelt plakkerig aan. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat.

Bak de cakes in 13-18 minuten mooi lichtbruin. en laat ze goed afkoelen op een rooster.


In de tussentijd kun je de slagroom luchtig kloppen met wat suiker, totdat ie net stijf is.

En daarna ontkroon je de aardbeien en snijd ze in grove stukken. De mooiste stukken aardbei doe je straks on top natuurlijk. Strooi wat poedersuiker op je aardbeien, als ze niet zo zoet van zichzelf zijn.


Snijd de shortcakes voorzichtig met een scherp broodmes dwars doormidden. Je kunt voor de zekerheid je ene hand op de bovenkant van de cake houden, terwijl je hem met je andere hand doorsnijdt.

Strijk op de onderste laag een flinke laag slagroom. Leg daar stukjes aardbei op. Leg het bovenste deel van de cake erop en doe daar ook een flinke dot room op. En dan parkeer je daar je mooiste aardbei in ;)




Ingrediënten voor personen

  • 50 gram suiker en nog wat extra voor de slagroom
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 1 geraspte citroenschil
  • 120 gram koude boter
  • 200 gram tarwebloem
  • 140 ml karnemelk
  • 250 ml slagroom
  • 400 gram aardbeien
  • poedersuiker naar smaak

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Nieuwe reactie