Tabouleh op de frisse toer
Tabouleh op de frisse toer
Breek de bloemkoolroosjes in stukjes en doe ze in de keukenmachine. Schakel de pulseknop een paar keer kort in tot het mooie witte snippers zijn. Een paar grovere stukjes bloemkool geven trouwens een lekkere “bite” aan deze salade.
Rasp de helft van een citroen af en knijp hem daarna uit boven een maatbeker. Pers nog een citroen uit. Ik gebruik 40 cc van het sap voor 4 personen. Je kunt ook beginnen met wat minder sap en later evt nog wat toevoegen.
Doe de bloemkoolkorrels in een grote saladeschaal en voeg het citroensap en de rasp toe, de gembersiroop en een flinke snuf zout. Laat dit even lekker doortrekken, terwijl je verder werkt aan de salade.
Snijd de tomaatjes in partjes en hak de dadels fijn.
Snijd alle groene kruiden grof en de bosui wat fijner. Doe nu alle groene kruiden, de bosui, de kaneel, komijn, chilipoeder en wat peper bij de bloemkoolkorrels. Bestrooi met de tomaatjes en dadels en besprenkel met de olijfolie. Schep alles goed om en proef even of er nog citroensap of zout bij moet.
Ingrediënten voor personen
- 450 gram bloemkoolroosjes, zonder stronk
- 2 citroenen (voor sap en rasp)
- 2 tl gembersiroop
- 40 gram bosuien
- 10 gr peterselie
- 10 gram dille
- 5 gram muntblaadjes
- 250 gram mini-smaaktomaatjes
- 70 gr dadels
- 0,5 tl komijn
- 1 snuf kaneel
- 1 snuf chilipoeder
- 2 el olijfolie, extra vergine