Vlinders in de winter

Terug naar alle recepten
3 april 2023
HoofdgerechtVegetarisch

Vlinders in de winter

40 minuten 2 personen

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (klassieke oven)


Schil en hak de knolselderij en pompoen in mooie blokjes. Snijd de harde kern uit het stuk venkel en hak in grove stukken.

Was de prei en hak in grove stukken. Laat uitlekken in vergiet.


Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg er de pompoen-, venkel- en knolselderblokjes op. Besprenkel met olie, zout, peper en gedroogde tijm en chiliflakes.

En schuif in de oven. Besprenkel in de tussentijd de prei met olie, peper en tijm en hussel om.

Na 5 minuten groentes roosteren mag de prei er ook bij

.

Bak nog 15 à 20 minuten in de oven.


Snipper de peterselie, die heb je straks nodig om eroverheen te strooien.


Ondertussen kook je de pasta beetgaar.


Je kunt nu de mosterdsaus maken: Neem een grote steelpan met dikke bodem en bak de mosterd boven een halfhoog vuurtje. Blijf in de mosterd roeren. Je ontzuurt nu de mosterd. Na ongeveer twee minuten kun je er de wijn bij gieten en er ook wat zout en peper overheen strooien. Laat de wijn even inkoken en roer regelmatig goed door. Nu mag de crème fraîche erbij. Kook nog even in, totdat je een glad sausje hebt. Doe de deksel op de pan en zet het vuur uit.


Giet de pasta af en bewaar een beetje kookvocht. Doe de pasta bij de saus in de steelpan en haal de groentes uit de oven als ze mooi gebruind zijn. Roer ze door de pasta met de saus.

Verdun eventueel met wat achtergehouden pastawater. Tot slot kan de peterselie erover heen.



Ingrediënten voor personen

  • 300 gr knolselderij
  • 200 gr pompoen (zonder schil en pitten)
  • 1 grote prei
  • 150 gr volkoren farfalle (pastavlinders)
  • 0,5 venkelknol
  • 100 ml witte wijn
  • 1 el met kop grove, milde mosterd
  • 150 ml crème fraîche
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 snuf chiliflakes
  • 5 takjes peterselie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Nieuwe reactie