Vrolijke venkel

Terug naar alle recepten
22 mei 2023
SaladeSnel

Vrolijke venkel

15 minuten 4 personen

Snijd de venkel doormidden. Snijd de harde kern eruit en de lelijke stukjes aan de uiteindes.

Daarna snijd je de venkel in superdunne, ragfijne reepjes.

Pel de sinaasappel en verwijder de witte bedrading.

Snijd in kleine stukjes.

Halveer de olijven.

Klop de dressing van de azijn, peper en zout, honing en olijfolie.

Doe alles in een mooie schaal en schenk de dressing erover.

Ingrediënten voor personen

  • 1 venkel van ca 500 gram
  • 2 handsinaasappelen
  • 26 olijven (bv nocellara)
  • 2 el balsamico azijn
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 1 drupje honing

Reacties

7 juli 2023Gerry du Chatinier

De naam vrolijke venkel past wel bij dit recept. De anijssmaak in combinatie met venkel is erg lekker Samen met de souffle gegeten, goeie match

Nieuwe reactie