Luie worteltjes met sinaasappel en komijn
1 april 2023
Groente
Luie worteltjes met sinaasappel en komijn
30 minuten
4
personen
Hak de steelaanzetjes van de wortelen en hak ze in stukken. Zorg dat ze een beetje dezelfde grootte hebben.
Pers de sinaasappel uit.
Hak de muntblaadjes of peterselie.
Doe de olie in de pan. En roerbak de worteltjes eventjes op vrij hoog vuur. Gooi de kaneel, gemberpoeder, komijnzaad en kurkuma erbij en wat peper en zout en bak even mee. Blus af met het sinaasappelsap en voeg ook de honing en de balsamicoazijn toe.
Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag.
Laat 15 minuten zachtjes pruttelen en check af en toe of de boel niet droogkookt. In dat geval kun je er een scheutje water aan toevoegen. Als de wortelen zacht zijn, zijn ze klaar. Hoef je alleen nog even de gehakte peterselie of munt erover te strooien.
Ingrediënten voor personen
- 500 gram geschrapte bospeen (of schrap ze zelf)
- 1 grote sinaasappel, uitgeperst
- 1,5 el olijfolie
- 1 el honing
- 0,25 tl kurkuma
- 0,25 tl kaneel
- 0,5 tl gemalen komijnzaad
- 0,25 tl gemberpoeder
- takjes platte peterselie of verse muntblaadjes
- 1 tl balsamicoazijn